4/22/2013

Unisson des Coeures















 
Sometimes we need a treat for myself. When we want to spoil ourself, we find a good reason not to make ourself feel guilty. My frequent excuses are "I'm working hard!" even if the work was not that hard.

Last night, I went to a French restaurant taking with the "I'm-working-hard, so-I-am-deserve" excuse.

Good food make you happy and let go your stress.
I enjoyed a full of spring from dishes. Especially, I liked a fish dish with firefly squids. The sauce was really good, which was made by guts of firefly squids.

As a drink after dinner, I chose a cup of fresh blended herb tea out of espresso, coffee and black tea. The waiter showed us some fresh herbs and they looked so fresh. There were no reasons not to choose the herb tea. It made my stomach fresh and that was perfect as a finish.

"Unisson des Coeurs"
locates at the heart of Osaka.
http://www.unisson-musee.com/

Asamin

時々、自分へのごほうびと称して、友人とおいしいごはんを食べに行くのを楽しみにしている。おいしいものを食べたり、買い物をしたり、旅行に行ったり、、、自分を甘やかすことで、”よし、明日からまた仕事がんばろう!”っていう活力にする。ちょっと甘やかしすぎだなーって思うことは多々あるけど(笑)、楽しみがないと仕事もがんばれない!

今回は、大阪の北浜にある、Unissons des Coeursにフレンチを食べに行った。前菜から魚料理にいたるまで、”春”を存分に感じる一品ばかりだった。料理で四季を感じるって贅沢で、最高に幸せを感じる!こういうことに喜びを感じるとき、大人になるのも悪くないな~って思う。

春に楽しみにしているもののひとつが、ホタルイカ。今回は魚料理に添えられていた。ホタルイカもさることながら、その肝でつくったソースがコクがあってとってもおいしい。うーん、思い出したらまた食べたくなってきた。。。

食後のドリンクがまた印象的だった。エスプレッソ、コーヒー、紅茶、ハーブティーがあり、数種類のハーブの苗を実際にみせてくれる。フレッシュなハーブをみたら、気持ちはコーヒーからハーブティーに。
これが大正解。ハーブの力で、満腹ではちきれそうだった胃がスッキリ。締めの一杯にふさわしいドリンクでした。

Unisson des Coeurs
大阪市北区西天満1-7-4 1F
http://www.unisson-musee.com/

Asamin


No comments: